НовиниФонд Сергія Притули запустив проєкт для українців, які втратили...

Фонд Сергія Притули запустив проєкт для українців, які втратили житло

-

Фонд Сергія Притули запустив проєкт для українців, які втратили житло

Благодійний фонд Сергія Притули запускає проєкт відновлення житла для українців, які втратили домівки через війну. Нові тимчасові будинки зведуть на земельних ділянках, де пошкодили помешкання.

Пілотний проєкт запустили у Макарові – там збудували три тимчасові будинки. До настання зими планують збудувати житло для 585 родин у громаді. На кожну людину передбачили щонайменше 6 квадратних метрів.

Ще будинки планують будувати у деокупованих районах Київщини, Сумщини та на півночі Житомирської області. Пріоритет надаватимуть багатодітним сім’ям, людям, які втратили рідних в окупації або на війні. Термін експлуатації кожного будинка – близько 5 років. Його можна використовувати впродовж усього року: і коли температура повітря опускається до -15°C, і коли піднімається до +30°С.

Один будинок збирають за п’ять годин, всі роботи та заселення тривають не більше п’яти днів. У мінімальній комплектації є: спальня, ванна кімната, кухня, відпочинкова зона. Житло створюють із сендвіч-панелей із меблевими дошками. Для будівництва не потрібен фундамент, використовують бетонні подушки.

На кухні встановлюють: меблевий гарнітур, холодильник, плиту, чайник, стіл, стільці, посуд, декор і фоторамки. У ванні є: душ, унітаз, бойлер, сушка, умивальник і пральна машина.

Вартість будинку – 25 тисяч доларів (922 тисячі гривень). На перші три будинки гроші пожертвувала американська родина українського походження. Гроші на реалізацію інших будинків планують залучати в бізнесів, міжнародних партнерів і донорів

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам