НовиниВ Україні можуть переглянути механізм виплат ВПО

В Україні можуть переглянути механізм виплат ВПО

-

В Україні можуть переглянути механізм виплат ВПО

В Україні можуть змінити механізм перевірок внутрішньо переміщених осіб (ВПО) за місцем тимчасового проживання. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Так, він звернувся до прем’єр-міністра України Дмитра Шмигаля та віцепрем’єр-міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук з проханням скасувати норму, згідно з якою переселенці втрачають виплати, якщо під час перевірки з’ясувалося, що їх не було за адресою проживання.

«Наголошую, що перевіряти, де перебувають ВПО в умовах воєнного стану — невиправдано, а люди, які гостро потребують грошової допомоги, можуть її безпідставно позбутися», — наголосив Лубінець.

Дмитро Лубінець також зазначив, що переселенців, як правило, не попереджають про перевірку. А перевіряльники можуть прийти в момент, коли людина на роботі або вийшла у справах, але висновок комісії буде іншим — ВПО відсутня за місцем проживання.

Якщо уряд візьме до уваги його звернення та припинить перевірки ВПО, то це дасть можливість зберегти виплати багатьом переселенцям. Цього року фіндопомога українцям виплачується автоматично. Сума виплат ВПО складає:

  • 3 000 гривень — дітям та громадянам з інвалідністю;
  • 2 000 гривень — решті громадян.
Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам