НовиниУкраїнців закликали не обговорювати контрнаступ

Українців закликали не обговорювати контрнаступ

-

Українців закликали не обговорювати контрнаступ

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр звернулася до українців із закликом не обговорювати публічно майбутній контрнаступ Збройних сил України.

Вона зауважила, що контрнаступ українських Сил оборони на Харківщині не обговорювали у публічному просторі до його початку, і тоді також «була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових».

Маляр нагадала, що стратегічні військові плани і задуми мають право оприлюднювати лише три особи у державі.

«Тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу… Я нагадаю, що стратегічні військові плани і задуми мають право оприлюднювати три особи в цій державі: верховний головнокомандувач, міністр оборони, головнокомандувач. Всі інші – лише цитувати. Не треба задавати в ефірах питання експертам – “а як же там контрнаступ”, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії», — зазначила представниця Міноборони.

Маляр наголосила, що у Сил оборони один стратегічний план – звільнити всі окуповані ворогом території.

«А деталі – то вже військова таємниця. Їх оприлюднюють три вищеназвані особи, коли є така військова задача. Бо інформація – це теж зброя і ми нею теж воюємо», — додала вона.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам