НовиниРосіяни депортують дітей з ТОТ під виглядом «евакуації»

Росіяни депортують дітей з ТОТ під виглядом «евакуації»

-

Росіяни депортують дітей з ТОТ під виглядом «евакуації»

Російські військові в тимчасово окупованому Енергодарі хочуть запровадити примусову евакуацію вихованців місцевих шкіл та дитсадочків. Дітей планують вивозити у бік окупованого Криму, незаконно використовуючи автобуси Запорізької атомної електростанції.

Про це у неділю, 16 квітня, tom_ua/12744″>повідомив «Енергоатом». У компанії зазначили, що окупанти до 20 квітня вивозитимуть українських дітей на непідконтрольні території.

«У місцевих школах та садочках тимчасово окупованого міста-супутника Запорізької АЕС розповсюджують інформацію про примусову евакуацію, яка розпочалась і триватиме до 20 квітня. Вивозити дітей у бік Криму планують на станційних автобусах, таким чином, нібито легалізуючи крадіжку ще й транспорту ЗАЕС, яким персонал станції добирається на роботу», — повідомили в «Енергодарі».

Зазначимо, наприкінці березня Генштаб повідомив, що росіяни влаштовують дітям в Енергодарі «екскурсії» на російську АЕС. Старшокласників вивозять на територію Російської Федерації, щоб нібито показати їм Ростовську електростанцію. Скільки дітей вже поїхало до Росії, не уточнюється.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам