НовиниЯпонець безкоштовно годує харків'ян теплими обідами

Японець безкоштовно годує харків’ян теплими обідами

-

Японець безкоштовно годує харків’ян теплими обідами

75-річний японець Фумінорі Цучіко відкрив у Харкові кафе, в якому безкоштовно годує всіх охочих гарячими обідами.

В червні 2022 року японець здивував харків’ян, коли на знак своєї підтримки, приїхав жити в метро, де місцеві ховалися від російських обстрілів. Зараз же чоловік вирішив в інший спосіб допомагати містянам. Він годує їх смачними теплими обідами. Більшу частину своїх відвідувачів чоловік знає особисто, адже разом з ними дев’ять місяців ховався у підземці від ракет і БПЛА Росії.

«Кожна людина щодня має їсти. І хоча б один раз на день я хочу нагодувати людей, бо більшість наразі має труднощі з грошима», — зазначає японець.

Кухарів шукали завдяки оголошенням. Годують харків’ян трьома стравами, а також за бажанням роблять чай. Меню щодня різне, один з варіантів – суп, макарони та курячі крильця, на десерт – чай із солодким пиріжком. І хоча Фумінорі не дуже добре знає англійську, а місцеві не говорять японською, це не заважає їм знаходити спільну мову.

Кафе чоловік відкрив за власні кошти, які отримав з продажу квартири в Японії. З фінансуванням також допомогли друзі, благодійні організації та підписники у соціальних мережах.

Своє кафе під назвою «FuMi Caffe» Цучико відкрив на Салтівці, неподалік від станції метро «Героїв праці». Також, незважаючи на понівеченість масиву, чоловік винаймає там квартиру. На Батьківщину поки не збирається повертатися, говорить, що буде в
Україні до тих пір, поки зможе допомагати людям.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам