Новини«Порти України»: у Запоріжжі відкрилась нова виставка

«Порти України»: у Запоріжжі відкрилась нова виставка

-

«Порти України»: у Запоріжжі відкрилась нова виставка

У Туристичному інформаційному центрі презентували унікальну виставку «Порти України», автором якої є український художник Микола Маценко.

Фірмова відмінність кожної роботи митця – яскрава гама, історія та побут в деталях. Також на малюнках є стилізовані предмети, наприклад, каштани, овочі та фрукти з того чи іншого регіону і символи праці: вила, лопати або весло.

Сам художник не зміг особисто відкрити виставку та поспілкуватися із відвідувачами, тож записав відеозвернення, де розповів про процес створення цієї серії робіт та їхню мету.

«Дорогі жителі славного міста з прекрасною назвою. У цей непростий час, особливо для таких прифронтових міст, як ваше, мені хотілося б трохи розважити вас своєю візуальною гуморескою. Цей графічний проєкт, ця серія називається «Порти України». Вона була започаткована наприкінці 21-го року і на початку 22-го перервана. Деякий час я не міг малювати, але зрештою на зло ворогам вирішив, що буду продовжувати робити свою справу. Тож давайте разом підіймемо тую червону калину, кожен свою гілочку. Слава Запоріжжю! Слава Україні!», — сказав Микола Маценко.

Також у турцентрі презентували і серію графічних робіт на дереві «Книгарня», присвячену вічним протистоянням між знанням та невіглаством, творенням та руйнуванням і, власне, війною та миром.

Прийти і подивитися на незвичайні картини можна впродовж наступного місяця з 9-ї до 18-тої години. Туристичний інформаційний центр за адресою проспект Соборний, 151 працює без вихідних.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам