НовиниПерший семестр стартує в онлайн-форматі, — Малашко розповів, як...

Перший семестр стартує в онлайн-форматі, — Малашко розповів, як працюватимуть школи в Запоріжжі та області

-

Перший семестр стартує в онлайн-форматі, — Малашко розповів, як працюватимуть школи в Запоріжжі та області

У Запорізькій області навчальний рік розпочнеться в дистанційному форматі, надалі все залежатиме від безпекової ситуації. Про це під час спільного брифінгу в Медіацентрі при ОДА заявили очільник військової адміністрації Юрій Малашко та директорка Департаменту освіти і науки Людмила Бухаріна.

Юрій Малашко зазначив, що наразі 61% закладів освіти Запорізької області мають найпростіші укриття, однак безпекова ситуація в регіоні не дозволяє впровадити змішану форму навчання. Тому навчальний рік стартує дистанційно.

«Є такі види озброєння, при застосуванні яких ракета долітає до нас за 40-42 секунди. За цей час діти не зможуть дістатися укриттів. Тому на сьогодні прийнято рішення про запровадження дистанційної освіти. У разі, якщо безпекова ситуація буде змінюватися, рішення може бути переглянуто», зазначив голова ЗОВА.

Крім того, директорка Департаменту освіти та науки ОДА Людмила Бухаріна заявила, що в Запорізькій області триває робота над створенням безпечного освітнього середовища. Зокрема, реалізується проєкт «Моя фортеця», в рамках якого облаштовують укриття.

«20 проєктів ми відпрацюємо за державний кошт, за місцевий кошт 9 проєктів, тобто до кінця року ще 29 проєктів додадуться до списку територій безпечного середовища», розповіла Людмила Бухаріна.

За її словами, зараз найбільш пріоритетним завданням є забезпечення рівного доступу здобувачів освіти до якісного дистанційного навчання. Насамперед технічними пристроями. Протягом 2022-2023 років Запорізька область отримала 10,5 тисяч ноутбуків та планшетів. З них понад 2 тисячі отримали учні та 8,5 тисяч – вчителі.

«Протягом тижня технічні засоби отримають ще 4 громади з області, що знаходяться в зоні ведення активних бойових дій. В першу чергу ми забезпечимо ці громади та вразливі категорії здобувачів освіти», запевнила посадовиця.

Загалом в Запорізькій області функціонують 424 школи, але з 1 вересня надаватимуть освітні послуги лише 380, 44 будуть на простої, через відсутність необхідної кількості здобувачів освіти.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам