НовиниЗ першого вересня деяким переселенцям скасують виплати: кого це...

З першого вересня деяким переселенцям скасують виплати: кого це стосується

-

З першого вересня деяким переселенцям скасують виплати: кого це стосується

Майже 130 тисяч внутрішньо переміщених осіб залишилися без державної допомоги після верифікації, яка стартувала у перший день серпня. Про це в ефірі телемарафону повідомила перша заступниця міністерки соціальної політики України Дарія Марчак.

За її словами 109 тисяч осіб, які отримували допомогу для ВПО, насправді проживали за кордоном. Майже 10 тисяч людей, яким держава надавала фінансову підтримку, померли. І ще 10 тисяч українців отримували допомогу одночасно в кількох громадах. Нарахування грошей їм вже скасували.

Втім, як зазначила Марчак, це ще не всі категорії громадян, яким можуть припинити нарахування виплат. Так, з 1 вересня почне діяти наступна частина змін про впорядкування отримувачів допомоги для ВПО.

«Якщо родина чи отримувач допомоги для ВПО після набуття чинності постанови – із середини липня до 1 вересня – або придбав новий транспортний засіб (ми не говоримо про транспортні засоби, які купуються волонтерами для ЗСУ), або придбав нове житло чи земельну ділянку, або облігації внутрішньої державної позики на суму понад 100 тисяч гривень – таким громадянам буде припинено нарахування виплат», — пояснила перша заступниця міністерки соціальної політики.

Як зазначила Дарія Марчак, дії держави – це не покарання певних осіб. Йдеться про впорядкування виплати допомоги для ВПО, що дозволить фокусувати ресурс саме на тих громадянах, які є внутрішньо переміщеними особами.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам