НовиниБезкоштовне навчання в обмін на службу: у Раді зареєстрували...

Безкоштовне навчання в обмін на службу: у Раді зареєстрували законопроєкт

-

Безкоштовне навчання в обмін на службу: у Раді зареєстрували законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує державі оплачувати навчання студентам, котрі погодяться добровільно мобілізуватися до війська.

Ініціатива належить нардепу від «Слуги народу» Георгію Мазурашу, якого торік визнали рекордсменом за кількістю поданих законопроєктів. Він пропонує внести в закон «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» пункт, згідно з яким студенти, незалежно від віку, фаху та форми навчання, зможуть за власним бажанням вступати до військових формувань. У такому разі держава зобов’язується забезпечити їм здобуття відповідної освіти без жодних виплат з боку цих громадян.

«Це реалістичний, мудрий і прагматичний підхід, який неминуче дасть комплексний позитивний ефект і дозволить бути сильнішими у протистоянні проти агресії. У народі це називають “мобілізацією здорового глузду”… », — сказано у документі.

Також Мазурашу додав, що виступає за стимулювання студентів та аспірантів до добровільної мобілізації.

«Бо розраховувати у справі захисту Вітчизни варто виключно на тих, хто готовий і фізично, і морально воювати за Батьківщину! І треба підвищувати мотивацію, а не намагатися ганебно погрозами і примусом заганяти в армію», — заявив він.

Наразі пропозиція тільки подана для ознайомлення.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам