НовиниНардеп пропонує ув'язненим крутити педалі й виробляти електроенергію

Нардеп пропонує ув’язненим крутити педалі й виробляти електроенергію

-

Нардеп пропонує ув’язненим крутити педалі й виробляти електроенергію

Народний депутат України, член фракції «Слуга народу» Сергій Гривко зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, яким пропонує залучити вязнів до генерації електроенергії за допомогою велогенераційних установок.

«Щоб створити щось нове, потрібно діяти рішуче, наполегливо, креативно та інакше! Всі ресурси заради перемоги»,написав він 18 вересня у Facebook.

Законопроєкт Гривка зареєстрований в Раді 15 вересня під номером 10057. У пояснювальній записці до нього йдеться, що «метою є впровадження механізму залучення осіб, засуджених до позбавлення волі на певний строк, до суспільно корисної діяльності, пов’язаної з генеруванням електричної енергії, що матиме позитивний ефект як для самих засуджених, так і для суспільства».

«Його (законопроєкту – ред.) концептуальна суть проста. Мотивувати 50 тисяч вязнів генерувати електроенергію через велогенераційні установки. Якщо впродовж місяця вони будуть виконувати норми, визначені Мінюстом, то термін увязнення зменшиться на 3 дні, але не більше 10 місяців в рік. Тобто за рік вязень може зменшити термін увязнення на 30 днів», — пояснює Гривко.

На його думку, це вплине прямо на економію утримання ув’язнених приблизно до 8%, або до 200 мільйонів гривень, за підрахунком депутата.

«Цим законопроєктом показую альтернативні можливості для наповнення енергетичної системи, які можливо імплементувати в активний спорт, спортивні зали та інші структури. Було б круто побачити тренажерний зал, який генерує електроенергію», — пише Гривко.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам