НовиниМАГАТЕ схвалило резолюцію про негайне повернення ЗАЕС під контроль...

МАГАТЕ схвалило резолюцію про негайне повернення ЗАЕС під контроль України

-

МАГАТЕ схвалило резолюцію про негайне повернення ЗАЕС під контроль України

Генеральна конференція МАГАТЕ схвалила резолюцію про негайне повернення Запорізької АЕС під повний контроль України. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Резолюцію щодо ядерної безпеки в Україні підтримали 69 країн. Ініціаторами документа стали Канада, Фінляндія і Коста-Ріка.

Серед іншого, резолюція закликає рф до негайного виведення всього військового та іншого персоналу із ЗАЕС та повернення станції під повний контроль компетентних органів України, відповідно до наявної ліцензії, виданої Державною інспекцією ядерного регулювання України.

Країни вимагають надати можливість МАГАТЕ забезпечувати безпечне та захищене функціонування станції, а також — здійснювати ефективне та дієве впровадження гарантій безпеки.

«Ми вдячні нашим партнерам, кожній країні за голос на підтримку дотримання гарантій забезпечення ядерної та радіаційної безпеки. Прийняття України до Ради керуючих МАГАТЕ, а також ухвалення резолюції, що закликає до повернення нашої ЗАЕС під контроль України – доказ того, що цивілізований світ – з нами», — прокоментував рішення міністр енергетики України Герман Галущенко.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам