НовиниМВС пропонує штрафи до 680 тисяч гривень за порушення...

МВС пропонує штрафи до 680 тисяч гривень за порушення комендантської години

-

МВС пропонує штрафи до 680 тисяч гривень за порушення комендантської години

Міністерство внутрішніх справ України спільно з народними депутатами розробило законопроєкт, який передбачає введення штрафів для закладів, що порушують комендантську годину. Про це повідомив очільник МВС Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

Пропозиція від МВС та депутатів передбачає доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення новою статтею, яка встановить адміністративну відповідальність за порушення  закладами (нічними клубами, ресторанами, барами тощо) спеціального режиму світломаскування або комендантської години під час дії воєнного стану.

«Ми пропонуємо встановити штрафи для власників цих закладів та ФОПів. Щоб штрафи становили 34-170 тисяч гривень за перше порушення. І за повторні порушення протягом року 340-680 тисяч гривень», — розповів Клименко.

12 жовтня законопроєкт було надіслано у Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Незабаром його мають розглянути.

Що передувало?

На сайті інтернет-видання «Українська правда» з’явився сюжет про столичний нічний клуб «Бохо», який працював після настання комендантської години. Як виявилося згодом, клієнтів приховано впускали до приміщення за попереднім записом. Журналісти зателефонували до поліції, однак протягом ночі правоохоронці так і не відреагували на виклики.

За словами Ігоря Клименка, наразі триває службова перевірка щодо тих поліціянтів, які проігнорували звернення журналістів стосовно роботи «Бохо».

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам