НовиниДепутат і волонтер Михайло Прасол: «Працюємо на волонтерській передовій...

Депутат і волонтер Михайло Прасол: «Працюємо на волонтерській передовій запорізького напрямку»

-

Депутат і волонтер Михайло Прасол: «Працюємо на волонтерській передовій запорізького напрямку»

З перших годин повномасштабної війни депутат Запорізької міської ради Михайло Прасол серед перших став волонтером і доклав максимальних зусиль для зміцнення оборони нашого міста. Окрім цього, Михайло Вікторович на постійній основі допомагає жителям Запоріжжя, закуповує та передає військову техніку та амуніцію для наших захисників. Разом із своєю командою він став опорою для військових та тисяч цивільних осіб.

Спочатку головним завданням був захист міста Запоріжжя, і всі зусилля волонтерської команди були спрямовані на зміцнення оборони та створення захисних споруд для оборони міста. Згодом у співпраці з благодійним фондом Ярослава Гришина депутат забезпечував підтримку мешканцям міста та внутрішньо переміщеним особам, які змушені були шукати притулок у Запоріжжі. Не раз організовувалася видача продуктових наборів, хліба та медичних засобів.

Починаючи з весни 2022 року волонтерська команда Михайла Прасола зосередилась на максимальній підтримці військових на запорізькому напрямку. На фронт надсилали все, чого потребують військові: амуніцію, дизельні генератори, стабілізатори, засоби спостереження і навіть аероскопи, вартість яких сягає 45 тисяч доларів.

Особливий акцент донедавна робився на закупівлі та модернізації автотранспорту для військових, що допомагає зберегти життя бійців та доставити їх в безпечне місце під час бойових дій.

На сьогодні завдяки підтримці Михайла Прасола на передовій вже 89 потужних автомобілів, які збільшують боєздатність наших бійців на запорізькому напрямку. А нещодавно Михайло Прасол з командою передали першу з п’яти автівок для новоствореного підрозділу ППО, який буде закривати небо над Запоріжжям.

Окрім раціонального використання коштів депутатського фонду на допомогу мешканцям Вознесенівського району, депутат і волонтер вкладає власні кошти на допомогу місту та містянам.

За спорудження оборонних споруд по Запоріжжю з перших днів війни, закупівлю автомобілів, військової амуніції та різного військового обладнання для військових та потреб ТО і ЗСУ Михайло Прасол має відзнаки та подяки безпосередньо від військових бригад та міністра оборони України Олексія Резнікова.

Також Михайло Прасол підтримує запорізьких спортсменів задля вдалої підготовки у міжнародних виступах, зокрема, майстра спорту міжнародного класу з боксу Ольги Шалімової, яка стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи та срібним призером Кубку світу.

Запорізьке виробництво бойових дронів-камікадзе

Активно спілкуючись з військовими з початку війни, волонтерська команда Михайла Прасола побачила, що ЗСУ, а особливо захисникам на запорізькому напрямку вкрай не вистачає бойових дронів. Як тільки це з’ясувалось, було прийнято рішення – на певний час призупинити збори на автівки і дрони-розвідники та повністю сконцентрувати зусилля безпосередньо на виготовленні FPV-дронів-камікадзе і FPV-дронів-бомберів у прифронтовому Запоріжжі.

Відтоді команда волонтерів разом з Михайлом Прасолом у складі ГО «Лабораторія дослідження у сфері оборони» налагодили виробництво бойових FPV-дронів, які безкоштовно передаються військовим на запорізькому напрямку.

Бойові пташки власного виробництва виготовляються виключно з якісних матеріалів. Дуже допомагають, відзначив Михайло Прасол, активні запоріжці та збори донатів на популярному запорізькому Телеграм-каналі «Гнила Черешня»: https://t.me/gnilayachereha

Дрони випускаються у трьох комплектаціях: на 7-ми, 8-ми і 10-дюймовій рамі. Вони можуть нести боєприпаси вагою до 1,5 кілограмів та летіти на відстань до 12 кілометрів зі швидкістю до 200 кілометрів на годину. Ці бойові пташки можуть ефективно знищювати ворожу техніку вартістю мільйони доларів.

Михайло Прасол розповів, що робота FPV-дронів полягає у встановленні камери на борту пташки, а пілот має можливість переглядати трансляцію через спеціальні окуляри. Використання таких дронів у цивільних змаганнях FPV-дронів перед війною полягало в виконанні маневрів, віражів та перевірці навичок пілота. Проте після початку війни ці дрони було переведено на військове використання, де вони виступають як засіб ураження ворога.

На практиці FPV-дрон «Генерал Черешня» є літаючим боєприпасом з крилами, обладнаним камерою, і пілот може бачити, куди саме летить дрон. Однією з головних переваг таких дронів є їх доступна ціна і висока точність застосування. Використовуючи ці дрони, військові можуть економити дороговартісні боєприпаси від союзників і ефективніше застосовувати запорізькі БПЛА у певних військових операціях.

«FPV-дрони нашого виробництва можна використовувати для ураження ворожої техніки, іноді потрібно всього лише 2-3 таких дрони, а іноді одного, якщо їм керує досвідчений пілот. Дрони-камікадзе також надають підтримку штурмовикам, нашій піхоті, коли проробляються позиції ворога, зберігаючи життя українським захисникам», – пояснює Михайло Прасол.

Процес збору коштів на виробництво цих дронів ведуть волонтери та підприємці.

З початку виробництва дронів ставку робили на не найдешевші комплектуючі, бо з ними дальність польоту обмежена до 2-3 км. Також для дронів обрали досить гарну камеру. Виготовлення «сімки» з батареями обходиться в районі 17,5 тисяч гривень, «десятки» – від 21 до 25 тисяч в залежності від комплектуючих.

Бойовим підрозділам на запорізькому напрямку, розказує Прасол, потрібно щонайменше 200 таких пташок на місяць. Перша партія БПЛА запорізького виробництва, яку волонтери розподілили між кількома військовими підрозділами, вже отримала багато схвальних відгуків. При цьому перед тим, як передати військовим дрони для виконання бойових задач, всі вони пройшли тестування на полігоні. Кожен FPV-дрон пройшов обов’язковий тестовий обліт.

«Ми вже виготовили 50 тестових дронів «Генерал Черешня-7», які передали в підрозділи ударних БПЛА з дуже сильними пілотами, і пташки вже розпочали бойове застосування. Пілоти наші БПЛА протестували та запевнили, що це ідеальний дрон, який можна було придумати. До речі, в одному з підрозділів одразу відбулося перше ураження живої сили ворога нашим FPV-дроном «Генерал Черешня». Ми максимально відточили пташок технічно і тепер можемо сміливо переходити на збірку дронів-камікадзе від 500 до 1000 штук на місяць. Наша мета – повністю забезпечити потреби військових в ударних дронах «Генерал черешня» на всьому запорізькому напрямку», – підкреслив депутат і волонтер Михайло Прасол.

Приймальня депутата активно допомагає громадянам завжди

Разом з волонтерською діяльністю Михайло Прасол веде активну депутатську роботу та регулярно знаходить час на спілкування з виборцям, які знають, що завжди можуть звернутися за допомогою до свого депутата. Вже багато років традиційно двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю – Михайло Прасол проводить особистий прийом громадян.

«Задля вирішення нагальних питань району та всього міста Запоріжжя постійно підтримую зв’язок не лише з виборцями району, а і з трудовими колективами, районною адміністрацією, державними установами. Запрошую мешканців Вознесенівського району долучатися – моя приймальня за будь-яких умов активно працює. Тут ви отримаєте допомогу та ефективне вирішення ваших питань», – каже депутат Запорізької міськради Михайло Прасол.

Звертайтесь до депутатської приймальні Михайла Прасола за адресою:

Запоріжжя, вул. Незалежної України, 42-А,  1 під’їзд,  каб. №1. 

Графік прийому громадян традиційно два рази на тиждень: понеділок з 10.00 до 13.00, п’ятниця з 13.00 до 16.00.

 

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам