НовиниЯк запоріжці називали дітей у 2023 році: популярні імена

Як запоріжці називали дітей у 2023 році: популярні імена

-

Як запоріжці називали дітей у 2023 році: популярні імена

Цього року запоріжці давали дітям різні імена – від Марії та Кирила до Єсенії і Радомира. Про це стало відомо з добірки Міністерства юстиції, в якій розповідається про найпоширеніші  імена у різних регіонах України. Варто зазначити, що на піку популярності у 2023 році опинилися саме староукраїнські імена.

Так, у Запорізькій області за перші шість місяців 2023 року новоспечені батьки найчастіше обирали для своїх дітей такі імена:

  • для дівчат: Софія, Марія, Поліна, Ольга, Аделіна, Віра, Агата, Єсенія;
  • для хлопчиків: Кирило, Максим, Артем, Олександр, Всеволод, Максиміліан, Адам, Василь, Георгій.

При цьому по Україні рідкісними чоловічими іменами стали: Аміхрон, Василь, Джозеф, Десмонд, Левко, Лукас, Маркіан, Марс, Сержик, Тихон-Леон, Радомир, Рагнар, Орест, Олесь, Оріон, Світлозар.

А для дівчаток незвичні імена були такі: Арнела, Аюна, Айсель, Аврора, Агата, Єва-Меланія, Ірода, Іларія, Джавеліна, Католея, Квітослава, Лукерія, Ляля, Мальвіна, Неля, Персида.

У Міністерстві юстиції зауважили, що діти, народжені 2022 року, отримали багато рідкісних імен, пов’язаних з війною. Наприклад, були зареєстровані імена Джавелін (протитанковий ракетний комплекс), Байрактар (ударний безпілотний літальний апарат), Миролюб, Мирослава, Вікторія (перемога в перекладі з латини), а також Мрія (український літак, знищений Росією). Різкої популярності набуло ім’я Стефанія. Причина тому – перемога гурту Kalush Orchestra на пісенному конкурсі «Євробачення-2022» з піснею «Стефанія-мамо».

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам