НовиниСуд дозволив конфіскувати активи експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва

Суд дозволив конфіскувати активи експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва

-

Суд дозволив конфіскувати активи експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва

Вищий антикорупційний суд України 18 квітня задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів експрезидента «Мотор Січі» Вячеслава Богуслаєва та колишнього топменеджера компанії Петра Кононенка.

В дохід держави буде стягнуто корпоративні права на:

  • «Мотор банк»;
  • «Мотор Гарант» (страхова);
  • «Вінницький авіаційний завод»;
  • інші підприємства.

Санкції розповсюджуються також на нерухомість, земельні ділянки, кошти на рахунках, зброю тощо. Щодо конфіскації окремих активів третіх осіб ВАКС відмовив – Мін’юст подаватиме апеляцію. Водночас адвокати В’ячеслава Богуслаєва вже подали апеляцію на рішення суду щодо конфіскації активів.

Що відомо про справу Богуслаєва?

Богуслаєва було заарештовано у жовтні позаминулого року. За даними Служби безпеки України, після початку повномасштабного вторгнення він продовжував постачати авіакомпоненти підприємству, яке з 2014 року перебувало під контролем так званої «ДНР». Богуслаєв фінансував окуповану частину Донецької області через сплату податків та зборів у бюджет самопроголошеної республіки.

Правоохоронці провели обшуки та виявили понад два десятки медалей, грамот, інших нагород, вручених експрезиденту АТ «Мотор Січ» представниками військово-політичного керівництва Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі скерували до суду обвинувальний акт за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань);
  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

12 квітня Солом’янський райсуд Києва продовжив запобіжний захід колишньому президенту компанії «Мотор Січ» В’ячеславу Богуслаєву. Він перебуватиме під вартою без права на заставу до 10 червня. Наразі йому загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам