НовиниМенше ніж за 3 години українці назбирали 100 мільйонів...

Менше ніж за 3 години українці назбирали 100 мільйонів гривень на відновлення «Охматдиту»

-

Менше ніж за 3 години українці назбирали 100 мільйонів гривень на відновлення «Охматдиту»

Усього за три години українці зібрали 100 мільйонів гривень на відновлення дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, по якій в понеділок, 8 липня, росіяни вдарили ракетою.

О 17:40 фандрейзингова платформа «United24» разом із «Monobank» відкрила збір на відновлення медзакладу, а вже о 20:38 співзасновник «Monobank» Олег Гороховський повідомив, що ціль досягнута – спільними зусиллями українців, а також представників вітчизняного і міжнародного бізнесу було зібрано 100 мільйонів гривень.

За даними Міністерства охорони здоров’я, російська ракета влучила у токсикологічне відділення, де проводився гемодіаліз. Там же проходили лікування пацієнти до і після трансплантації. Цей корпус зруйновано вщент, ще чотири корпуси зазнали серйозних пошкоджень, зокрема корпус Дитячого кардіологічного центру.

Крім того, постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онкологічних відділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, а також частина єдиної в країні онкогематологічної лабораторії.

На момент ракетного удару в «Охматдиті» перебували понад 600 пацієнтів, приблизно стільки ж було і персоналу. Станом на ранок 9 липня відомо про двох загиблих людей, одна з них – лікарка медзакладу.

Наразі, кажуть у МОЗ, близько 100 людей направили до інших медичних закладів Києва, решту перевели на вільні ліжка в корпуси, які вціліли.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам