НовиниДля дітей з родин ВПО у Запоріжжі відкрили новий...

Для дітей з родин ВПО у Запоріжжі відкрили новий освітній центр

-

Для дітей з родин ВПО у Запоріжжі відкрили новий освітній центр

У Запоріжжі з’явився освітній центр для дітей-переселенців. Тут вони можуть безоплатно підтягнути знання зі шкільних предметів, отримати психологічну підтримку та завести нові знайомства.

Проєкт було реалізовано за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» та БФ «Support Ukraine Today».

Вчителі центру теж є внутрішньо переміщеними особами. Більшість з них – жителі тимчасово окупованої частини Запорізької області, зокрема, Мелітополя.

Адміністраторка центру Тетяна Колісник у коментарі «Суспільному» розповіла, що ремонт у приміщенні зробили власними силами. Обладнання, необхідне для проведення занять, надали міжнародні партнери, а оренду сплатила Мелітопольська міська рада.

«Дистанційна освіта не дає у повному обсязі спілкування. Також дуже велика кількість освітніх втрат. Діти, на жаль, не вміють читати. Через екран їх важко навчити. В центрі працює соціальний педагог та психолог, які надають допомогу діткам через різні методи, що дозволяє їм зняти психологічну напругу через війну», — говорить вона.

Водночас пані Тетяна зазначає, що відвідування освітнього центру – це не заміна шкільних уроків, які діти обов’язково мають відвідувати, а додаткова допомога в освоєнні навчального матеріалу та соціальній адаптації.

Заняття проводяться в укритті центру, у дві зміни. До обіду педагоги працюють із дошкільнятами та учнями молодших класів, а після – з учнями середньої ланки та старшокласниками.

«Викладаються всі базові шкільні предмети: математика, фізика, інформатика, біологія, хімія… Але навчання тут більш ігрове, тобто, через якісь експерименти, цікавинки…», — розповіла кореспондентам «Суспільного» вчителька інформатики центру Наталія Корзун.

Освітній центр працює з понеділка по п’ятницю, з 9.00 до 18.00 за адресою: пр. Соборний, 143.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам