НовиниНадання першої допомоги, стрілецька підготовка та інформаційна безпека: що...

Надання першої допомоги, стрілецька підготовка та інформаційна безпека: що ще вивчатимуть школярі 10-11 класів на «Захисті України»

-

Надання першої допомоги, стрілецька підготовка та інформаційна безпека: що ще вивчатимуть школярі 10-11 класів на «Захисті України»

У пресслужбі Міністерства освіти та науки (МОН) розповіли, що вивчатимуть учні 10-11 класів на новому уроці «Захист України».

«Оновлення програми предмета Захист України спрямовано на формування важливих життєвих навичок: від надання першої допомоги до розуміння сучасних технологій. Ми надаємо особливу увагу розвитку громадянської свідомості та системи цінностей, які допоможуть нашим дітям стати відповідальними членами суспільства», — зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Наразі відомо, що учні 10 класів вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку.  Особлива увага, кажуть у МОЗ, надаватиметься практичним навичкам: орієнтуванню на місцевості, основам інженерної фортифікації, стрілецькій підготовці.

Натомість програма 11 класу фокусується на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з домедичної допомоги.

Вказано, що програма оновленого предмета передбачає таке:

  • раз на місяць учні збиратимуться у навчальних осередках, де відпрацьовуватимуть практичні навички на новому технічному обладнанні;
  • усі осередки будуть оснащені компʼютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги;
  • відповідна підготовка вчителів – уже понад 100 тренерів пройшли навчання та матимуть змогу передавати знання вчителям з регіонів, підвищуючи їхню кваліфікацію.
Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам