НовиниКіберфахівці ГУР атакували Центробанк Росії

Кіберфахівці ГУР атакували Центробанк Росії

-

Кіберфахівці ГУР атакували Центробанк Росії

У понеділок, 29 липня, головний російський банк опинився під кібератакою українських фахівців. Про це пише «NV.ua», посилаючись на власні джерела в розвідці.

За словами розвідників, вранці 29 липня у роботі Центробанку Росії стався масштабний збій, частина ресурсів стала недоступною для користувачів, частина – працювала зі значними перебоями.

Уточнимо, Центробанк є головною грошово-кредитною установою Російської Федерації, що розробляє і реалізує російську кредитну політику. Він наділений особливими повноваженнями, зокрема, правом емісії (випуск в обіг – ред.) грошових знаків та регулювання діяльності банків.

Факт кіберудару визнали і в самій фінансовій установі. Ба більше, пресслужба банку повідомила, що росіянам також не вдається скористатися онлайн-сервісами «Зеніт» та «Газпромбанк». Ситуацію ускладнює відсутність стабільного інтернет-зв’язку, оскільки найбільші провайдери телекомунікаційних послуг в РФ також зазнають систематичних кібератак. Зокрема йдеться про провайдер МТС, користувачі якого не можуть повноцінно скористатися послугами вже кілька діб.

У Головному управлінні розвідки додали, що кібератака на російські сервіси, які фінансують війну проти України, триває з 23 липня. Під удар потрапили ВТБ-Банк, Альфа Банк, СберБанк, Райффайзен банк, РСХБ Банк, Росбанк, Газпромбанк, Т-Банк, іБанк, банк «Дом. рф», Центробанк РФ.

Також атаковані брокерські програми, банкомати, російські соціальні мережі та месенджери, інтернет-провайдери, національні платіжні системи. Операція проти фінансових установ Росії продовжується, кажуть у ГУР.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам