НовиниМуніципальна варта може припинити своє існування — Регіна Харченко

Муніципальна варта може припинити своє існування — Регіна Харченко

-

Муніципальна варта може припинити своє існування — Регіна Харченко

Якщо до кінця року влада не побачить ефективність роботи комунального підприємства «Муніципальна варта», його буде ліквідовано. Таку заяву зробила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

«Якщо ми до кінця цього року не побачимо коефіцієнт корисної дії від них (Муніципальної варти – ред.), то постає питання про доцільність цього підприємства. Крім коштів на створення, зарплати, були придбані для них автомобілі, форма. Там пройшли кадрово-організаційні процеси», — заявила Харченко.

Голова міськради зазначила, що при створенні Муніципальної варти передбачалось, що вона буде охороняти будівлі виконавчих органів влади. Натомість її представники борються зі стихійною торгівлею.

«Я не хочу, щоб під комунальні підприємства надавали якісь соціально-важливі функції, які теоретично та практично мали б бути у відповідних структурних підрозділів виконавчого комітету. Наприклад, якщо є інспекція з питань благоустрою, то розумно передати весь функціонал цьому органу, щоб не відбувалося здвоєння функцій. Не потрібно робити додаткових сателітів. Якщо Муніципальна варта не покаже свою спроможність, то їх можна просто ліквідовувати», — сказала Регіна Харченко.

Довідка. Муніципальна варта – це орган в системі місцевого самоврядування, створений для охорони громадського порядку, законності, прав, свобод і законних інтересів громадян. Утримується він за рахунок місцевого бюджету.

Основні завдання муніципальної варти:

  • контроль за дотриманням правил санітарії, чистотою вулиць, парків, скверів та прибудинкових територій;
  • охорона державних символів, символів територіальної громади та пам’яток культури міста;
  • контроль за дотриманням правил паркування автотранспорту;
  • врятування життя людей, захисту їх здоров’я, збереження матеріальних цінностей у разі стихійного лиха, екологічних катастроф, епідемій, пожеж, інших надзвичайних ситуацій;
  • забезпечення громадського порядку при проведенні карантинних заходів під час епідемій;
  • прийняття участі у забезпеченні військового та надзвичайного стану.
Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам