Новини«Енергоатом»: за останні кілька тижнів понад 100 ракет і...

«Енергоатом»: за останні кілька тижнів понад 100 ракет і дронів пролетіло біля українських АЕС

-

«Енергоатом»: за останні кілька тижнів понад 100 ракет і дронів пролетіло біля українських АЕС

За останні кілька тижнів понад 100 російських дронів і ракет пролетіли поблизу українських атомних електростанцій. Такою інформацією поділилася пресслужба «Енергоатому».

Україна зафіксувала рух понад 70 дронів і понад 30 крилатих ракет Росії поруч з українськими АЕС. Раніше жодна держава у світі не створювала подібних загроз для атомних об’єктів. У компанії зазначають, що такі дії Російської Федерації становлять загрозу не тільки для України, але й для всього континенту.

«Енергоатом» надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам, аби Міністерство закордонних справ мало змогу направляти ноти до Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), а також інформувати вітчизняні й міжнародні організації про злочини РФ в Україні.

«Очікуємо жорсткої реакції і засудження дій російського агресора. Міжнародна спільнота має змусити РФ припинити створювати загрози атомним станціям України», — наголосив керівник «Енергоатому» Петро Котін.

Довідка. Наразі електроенергію в Україні виробляють три АЕС: Рівненська атомна електростанція (4 енергоблоки), Південноукраїнська атомна електростанція (3 енергоблоки) та Хмельницька атомна електростанція (2 енергоблоки). Тоді як Запорізька атомна електростанція перебуває під контролем росіян з березня 2022 року.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам