НовиниСирський: працюємо над тим, щоб збільшити термін базової загальновійськової...

Сирський: працюємо над тим, щоб збільшити термін базової загальновійськової підготовки

-

Сирський: працюємо над тим, щоб збільшити термін базової загальновійськової підготовки

У ЗСУ працюють над збільшенням терміну базової загальновійськової підготовки. Про це розповів головнокомандувач Збройних сил генерал Олександр Сирський.

«Якісна підготовка – один із головних чинників збереження життя українського воїна. Докладаємо для цього максимум зусиль», — написав він у своєму Facebook.

Сирський доповів, що було проведено робочу нараду стосовно цього питання. До неї долучилися керівники органів військового управління, які опікуються підготовкою, а також командири бойових бригад та начальники навчальних центрів.

«Обговорили проблемні питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців та напрацювали шляхи їх вирішення. Розглянули напрямки вдосконалення навчальних програм», — запевнив Сирський.

За його словами, у Збройних силах вже працюють над тим, щоб збільшити термін базової загальновійськової підготовки. Цей проєкт планують розпочати у жовтні-листопаді цього року.

«Також опрацьовуємо можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу», — додав посадовець.

Довідка. Згідно з новим Законом про мобілізацію, що набув чинності 18 травня, замість строкової служби в Україні запровадили базову військову підготовку. Наразі БЗВП триває три місяці – місяць базової загальновійськової підготовки (обов’язкова для тих, хто не проходив військову службу) та два місяці фахової підготовки.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам