НовиниЗаступницю прокурора Запорізької області викрили на хабарі — САП...

Заступницю прокурора Запорізької області викрили на хабарі — САП і НАБУ

-

Заступницю прокурора Запорізької області викрили на хабарі — САП і НАБУ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили заступницю прокурора Запорізької області на хабарництві. Про це у понеділок, 23 вересня, повідомили пресслужби відомств.

За даними правоохоронців, посадовиця отримала хабар у 40 тисяч доларів (понад 1,6 млн гривень – ред.). За це вона мала змінити підслідність у кримінальному провадженні, скасувати арешт майна та не притягувати до кримінальної відповідальності людину, стосовно якої здійснювалось досудове розслідування.

Її викрили «на гарячому» під час одержання усієї суми хабаря. Наразі правоохоронці працюють над оголошенням їй підозри в одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до 12 років позбавлення волі. Також затриману можуть позбавити права обіймати певні посади.

Слідчі не називають ім’я затриманої, але на сайті Запорізької обласної прокуратури вказано, що її керівник Сергій Спільник має двох заступників чоловічої статі – Андрія Коваля і Петра Черного. Та лише одну заступницю жіночої статі – Наталю Максименко. Жінка обіймала посаду з листопада 2020 року.

 

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам