НовиниВерховна Рада рекомендує скасувати золоті та срібні медалі в...

Верховна Рада рекомендує скасувати золоті та срібні медалі в українських школах

-

Верховна Рада рекомендує скасувати золоті та срібні медалі в українських школах

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій рекомендував скасувати золоті та срібні медалі у школах. Це дозволить зекономити державні кошти, запевняє секретарка комітету Наталія Піпа.

За її словами, освітній комітет парламенту радить скасувати виготовлення і вручення у школах золотих і срібних медалей державного зразка. Натомість школи можуть відзначати тих, хто добре вчиться власними відзнаками, додає Піпа.

«За останні роки ми мали збільшення кількостей медалей, але водночас освітні розриви і зниження рівня знань випускників шкіл за час ковіду і великої війни», — звернула увагу парламентарка.

Наталія Піпа зауважила, що медалі досі видаються лише у пострадянських країнах. У країнах Європи, до прикладу, подібна практика відсутня. Крім того, шкільні медалі не дають переваг при вступі до закладу вищої освіти.

Завдяки скасуванню, якщо його ухвалять у майбутньому, будуть заощаджені гроші з державного бюджету. У 2023 році середня вартість виготовлення однієї медалі складала 87 гривень. За попередні два роки, додає Піпа, держава виділила на медалі 2 мільйони гривень.

Довідка. В Україні золоті медалі отримують випускники шкіл, які за період навчання у старшій школі досягли високих успіхів у навчанні та за результатами семестрового, річного оцінювання і державної підсумкової атестації (ДПА) мають досягнення у навчанні не нижче 10-12 балів.

Срібною медаллю нагороджуються ті випускники, які мають оцінки 10-12 балів та 9 балів не більше ніж з 2 предметів.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам