НовиниВерховна Рада звільнила від мобілізації українців віком до 25...

Верховна Рада звільнила від мобілізації українців віком до 25 років

-

Верховна Рада звільнила від мобілізації українців віком до 25 років

Верховна Рада схвалила в цілому законопроєкт № 11379-д, який передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років. Про це повідомили депутати Ярослав Железняк (фракція «Голос») та Олексій Гончаренко (фракція «Європейська солідарність»).

«Все! Рада заборонила мобілізацію 18-25 річних! Законопроєкт 11379-д ухвалено в цілому! За – 311. Нарешті зробили це!», — написав Гончаренко у своєму Telegram.

Зазначимо, громадяни України віком від 18 до 25 років, які не мають військового досвіду, мобілізації не підлягають. Проте після проходження військово-лікарської комісії деякі українці отримували статус «непридатних у мирний час, але обмежено придатних у військовий», що дозволяло перевести їх в категорію «військовозобов’язаних» і призвати до служби, навіть якщо їм не виповнилося 25 років.

Закон № 11379-д, схвалений сьогодні депутатами, забороняє мобілізацію осіб до 25 років, що мають статус «обмежено придатних», а також дозволяє звільнити в запас тих, хто підпадає під цю категорію і кого вже встигли мобілізувати.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам