НовиниУ бібліотеках Запоріжжя з'явилися нові книги, надруковані шрифтом Брайля

У бібліотеках Запоріжжя з’явилися нові книги, надруковані шрифтом Брайля

-

У бібліотеках Запоріжжя з’явилися нові книги, надруковані шрифтом Брайля

Бібліотеки Запоріжжя отримали 50 нових книг, надрукованих шрифтом Брайля. Презентували новинки у бібліотеці Південного мікрорайону, повідомляють у міськраді.

Нові книги мають великий формат, тактильні ілюстрації, виконані шрифтом Брайля. Це робить їх зручними для людей з порушеннями зору.

У міськраді пояснюють, перед тим, як замовляти книжки, працівники бібліотек проаналізували інтереси юних читачів та обрали десять найпопулярніших творів зі шкільної програми. Фаворитами виявилися казки, оповідання та міфічні історії. Усі видання, написані українськими авторами та авторками. Кожна книга була надрукована у п’яти екземплярах.

 «Ці книги унікальні. Вони виконані за підтримки Українського культурного фонду та за партнерства з ресурсним центром Безбар’єрна Україна. Фахівці департаменту культури і туризму та запорізьких бібліотек написали грантову заявку. На реалізацію цього проєкту отримали грант на суму майже 800 тисяч гривень», — розповіла заступниця начальника управління культури Запорізької міської ради Катерина Прокоф’єва.

Основна частина нових книг буде направлена до Запорізької інклюзивної бібліотеки. Решту – передадуть до інших бібліотек міста, щоб читачі з порушеннями зору мали, що почитати в кожному районі Запоріжжя.

Довідка. З червня у Запоріжжі реалізується проєкт «Бібліохаб для кожного», який є частиною Програми з безбар’єрності на 2024-2030 роки. Як зазначається на сайті Запорізької міськради, мета даного проєкту полягає у створенні доступного середовища для людей з інвалідністю.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам