НовиниДошкільнята в усіх дитсадках України обов'язково вивчатимуть англійську мову

Дошкільнята в усіх дитсадках України обов’язково вивчатимуть англійську мову

-

Дошкільнята в усіх дитсадках України обов’язково вивчатимуть англійську мову

В українських дитсадках запровадять уроки англійської мови. Планується, що з вересня 2026 року англійську викладатимуть дітям п’ятирічного й шестирічного віку. Про це розповіла заступниця міністра освіти Євгенія Смірнова в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня».

За її словами, міністерство розробило алгоритм підготовки до викладання англійської тих вихователів, які зараз працюють у дитсадках. Зокрема, для тих, хто не володіє англійською взагалі або ж має мінімальний рівень, безплатно проводять мовні курси. Також організували курси з методики навчання англійської мови саме дітей дошкільного віку.

«Це ще не всі ініціативи, ми поступово рухаємося до забезпечення кожного закладу дошкільної освіти вихователями, які навчатимуть англійської мови», — запевнила Смірнова.

Довідка. 4 червня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт про застосування англійської мови в Україні. Він передбачає офіційне закріплення статусу англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

Як пояснили автори законопроєкту, документ дозволить підвищити рівень конкурентоспроможності України, а також інвестиційну й туристичну привабливість держави.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам