НовиниПлан перемоги представили в США

План перемоги представили в США

-

План перемоги представили в США

Візит Президента України Володимира Зеленського до США був складним і водночас дуже результативним, вважають у партії «Слуга Народу».

Як зазначають у партії «Слуга Народу», в кінці вересня Президент України Володимир Зеленський та українська делегація взяли участь у роботі Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку. За тиждень в Америці Володимир Зеленський тричі виступав в ООН, провів понад три десятки зустрічей, зокрема з лідерами США, країн Глобального Півдня, Європи, керівниками міжнародних організацій, енергетичних та оборонних компаній. Було досягнуто низку важливих домовленостей щодо підтримки України, зокрема в оборонній та економічній сферах.

«Все заради того, щоб зміцнити позиції України та наблизити справедливий мир. Представив партнерам План перемоги. Додаємо спільних зусиль заради відбудови. І разом наближаємо справедливий мир», – наголосив глава держави Володимир Зеленський.

Про що говорили в США?

Як повідомили в партії «Слуга Народу», Президент України Володимир Зеленський представив План перемоги своєму американському колезі Джо Байдену, а також представникам Конгресу та Сенату США від Демократичної та Республіканської партій та обом кандидатам у Президенти Сполучених Штатів Дональду Трампу та Камалі Гарріс.

«Співпраця між Україною та США – яскравий приклад того, як спільні зусилля захищають свободу та мир у всьому світі», – очільниця партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

За словами глави української держави, План перемоги складається з чотирьох основних пунктів – військових, політичних, дипломатичних та економічних кроків, необхідних для посилення позиції України, та ще одного, який стане потрібним після закінчення війни. Володимир Зеленський також зазначав, що цей план короткостроковий, і він може бути виконаний уже до кінця 2024 року.

«План перемоги представлений Америці, і ми кожен пункт пояснили. Тепер на рівні наших команд ми будемо працювати, щоб наповнити кожен крок, кожне наше рішення. Сильні позиції для України – це швидший мир. Усе ключове для України – на столі у партнерів, усе розглядається. Далекобійність, оборонний пакет, санкції проти Росії, кроки щодо російських активів. Ми по всіх темах встигли попрацювати», – пояснив Президент Володимир Зеленський.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак додав, що план «дуже конкретний і зрозумілий», «містить як військову, так і дипломатичну частини», а також перспективи майбутніх економічних вигод. Андрій Єрмак також зазначив, що запрошення України до НАТО є частиною Плану перемоги.

У партії «Слуга Народу» зазначили, що наступні кроки цього плану українська сторона обговорить разом із союзниками в жовтні у форматі «Рамштайн» у Німеччині.

«Усе, що можна зробити протягом цієї осені, все, чого ми можемо досягти, ми маємо досягти. І це залежить від кожного в команді України. Зараз треба максимально попрацювати перед «Рамштайном»… Жовтень – час рішень», – наголосив Президент Володимир Зеленський.

Рекордна допомога

У партії «Слуга Народу» розповіли, що на тлі візиту Президента Володимира Зеленського до США Джо Байден оголосив про різке збільшення безпекової допомоги для України, пообіцявши виділити на зброю найближчими місяцями майже 8 мільярдів доларів. Зокрема Пентагон закупить на 2,4 мільярдів доларів боєприпаси для України, зброю для боротьби з безпілотниками, безпілотні надводні судна, обладнання безпечного зв’язку та матеріали для підтримки виробництва боєприпасів у нашій країні.

Водночас на зброю з американських арсеналів виділили 5,5 мільярдів доларів. Так, США передадуть нам додаткову батарею ЗРК Patriot з ракетами для неї та боєприпаси великої дальності JSOW. Це малопомітна високоточна плануюча бомба загальною вагою близько 500 кг для скидання на дальність до 130 км, у випадку висотного польоту.

«Ми глибоко цінуємо те, що Україна й Америка стояли пліч-о-пліч із перших митей цього жахливого російського вторгнення… Ми використаємо цю допомогу в найбільш ефективний і прозорий спосіб для досягнення нашої головної спільної мети: перемоги України, справедливого і тривалого миру і трансатлантичної безпеки», – зазначив Президент України Володимир Зеленський.

Декларація про підтримку України

У партії «Слуга Народу» також розповіли, що у Сполучених Штатах лідери країн «Великої сімки» (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада) та держав-партнерів ухвалили Спільну декларацію на підтримки відновлення та відбудови України. Загалом до декларації приєдналися понад 30 країн і Європейський Союз.

«Нам потрібна єдність. Єдність союзників, єдність світу, щоб зупинити Росію, цю війну й гарантувати справжній чесний мир», – Президент України Володимир Зеленський.

Серед головних пунктів декларації – всебічне сприяння відбудові України на її шляху до членства в ЄС, координація підтримки через Українську платформу донорів. Документ також передбачає, що до кінця року Україна отримає додаткову допомогу на $50 млрд – це кошти від заморожених російських активів. Спільна декларація відкрита для підписання, і до неї можуть приєднатися й інші країни.

«Це свідчить про наш спільний погляд на життя – ми захищаємо людей, і ми забезпечуємо людям можливість жити. І абсолютно виправдано, що ті, хто допомагає нам вистояти зараз, першими – разом з Україною – отримають користь від масштабної відбудови», – наголосив Президент України Володимир Зеленський.

Очільниця партії «Слуга Народу» Олена Шуляк впевнена, що візит Президента України Володимира Зеленського до США був дуже результативним та показовим.

«Співпраця між Україною та США – яскравий приклад того, як спільні зусилля захищають свободу та мир у всьому світі. Цей візит продемонстрував, що ми маємо, по-перше, стабільну двопартійну підтримку Сполучених Штатів, незалежно від результатів виборів. Важливо, що і Президент США, і обидва кандидати в президенти висловили спільне бачення необхідності зупинити війну та подальшу підтримку нашої країни. По-друге, наші партнери взяли на себе конкретні фінансові зобов’язання щодо відновлення та відбудови України», – зазначила Олена Шуляк.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам