НовиниПодружжя зі США пробігло понад тисячу кілометрів, щоб підтримати...

Подружжя зі США пробігло понад тисячу кілометрів, щоб підтримати народ України

-

Подружжя зі США пробігло понад тисячу кілометрів, щоб підтримати народ України

Тайлер і Ніккі Чей – американська пара, яка пробігла Україною понад тисячу кілометрів, щоб висловити свою підтримку.

Як повідомляє «Радіо Свобода», в Україні Тайлер і Ніккі Чей подолали 1250 кілометрів. Вони пробігли від румунського кордону і аж до прифронтового Запоріжжя.

Раніше у кометарі «Суспільному» Тайлер Чей розповідав, що, будучи підлітками, вони з дружиною займалися спортом: він цікавився вільною боротьбою, а Ніккі – футболом. Але бігати пара почала нещодавно. Цей марафон став другим у їхньому житті.

За словами подружжя, бажання влаштувати марафон виникло після їхньої першої поїздки до Запоріжжя на початку 2024 року. Тоді вони відвідали «Капеланський батальйон Маріуполь», що допомагає як військовим, так і місцевим жителям.

Важливо зазначити, що марафон має благодійну мету: зібрані кошти передадуть на підтримку «Капеланського батальйону Маріуполь».

«Ми зробили це з трьох причин: по-перше, щоб розповісти Америці та всьому світу про те, що тут триває війна, по-друге, ми хочемо підтримати наших друзів, капеланський батальйон “Маріуполь”, який підтримує цивільних та військових на фронті, також ми підтримуємо “Республіку Пілігрим” дитячий будинок, який знаходиться в карпатських горах. І найголовніша наша ціль підтримати українців, їхній дух, ми заради них тут, заради вас», — додав представник благодійної організації Reaching Beyond Ourselves (RBO) Райан Біртчер, який проїхав з Тайлером і Ніккі 1250 кілометрів на велосипеді.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам