НовиниСтало відомо, скільки українців повернули з полону від початку...

Стало відомо, скільки українців повернули з полону від початку вторгнення Росії

-

Стало відомо, скільки українців повернули з полону від початку вторгнення Росії

Від початку повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося звільнити 3767 осіб. Такими даними поділився президент України Володимир Зеленський.

«Тортури, приниження та голод – те, через що наші українські люди проходять у російських тюрмах і таборах», — написав Зеленський.

За його словами, майже всі звільнені потребують тривалого лікування та реабілітації.

«Разом з усіма у світі, хто поважає людське життя, мусимо зробити все, щоб звільнити кожного й кожну. Розраховуємо на допомогу Ватикану та всіх наших партнерів», — додав президент України.

Останній обмін військовополоненими з російською стороною відбувся 18 жовтня, тоді додому повернулись 95 українських захисників.

«Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані вироки судової системи країни-агресорки та були засуджені: 28 – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора», — зазначили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Зокрема, вдалося повернути правозахисника, журналіста, активіста й співзасновника Центру прав людини ZMINA Максима Буткевича.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам