НовиниОлександра Сирського призначили новим Головнокомандувачем ЗСУ

Олександра Сирського призначили новим Головнокомандувачем ЗСУ

-

Олександра Сирського призначили новим Головнокомандувачем ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський призначив генерала-полковника Олександра Сирського новим Головнокомандувачем ЗСУ. 

«Відсьогодні (8 лютого – ред.) до керівництва ЗСУ приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генштабі та на Ставці. Я провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, сьогодні говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським. Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача», — йдеться у фейсбук-дописі президента.

Як зауважив Зеленський, Олександр Сирський, який до призначення був командувачем Сухопутних військ Збройних сил України, має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію.

«Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції», — додав голова держави.

Найближчими днями новопризначений головнокомандуючий ЗСУ повинен презентувати програму «перезавантаження Збройних сил України».

«2024 рік може стати успішним для України лише за умов ефективних змін в основі нашої оборони, якою є ЗСУ. Ми всі пишаємося нашою армією. І ми повинні зробити все, що від нас залежить, щоб вона стала армією-переможцем», — підсумував Зеленський.

 

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам