НовиниСтало відомо, кому відійшли колишні «Епіцентри» на окупованій частині...

Стало відомо, кому відійшли колишні «Епіцентри» на окупованій частині Запоріжжя та Луганщини

-

Стало відомо, кому відійшли колишні «Епіцентри» на окупованій частині Запоріжжя та Луганщини

Після повномасштабного вторгнення росіяни зайняли гіпермаркети мережі «Епіцентр» у тимчасово окупованих Луганську (у 2014 році) та Мелітополі (у 2022 році). Тепер торговельні центри належать бізнес-партнеру рідного брата колишньої народної депутатки від ОПЗЖ Наталії Королевської, йдеться у новому розслідуванні «Схем».

Журналісти встановили, що торгівлю у колишньому луганському «Епіцентрі» здійснює компанія «Стройцентр», директором і співвласником якої є Олександр Якубовський.

Відповідні дані журналісти «Схем» знайшли у відкритому реєстрі юридичних осіб РФ, куди потрапила інформація із закритих реєстрів угруповання «ЛНР». Це сталося після того, як наприкінці вересня 2022 року президент Росії Володимир Путін підписав укази про «приєднання» до РФ частково окупованих регіонів Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

Ще один доказ того, що саме ця компанія здійснює торгівлю у колишньому луганському «Епіцентрі» – касові чеки: на них вказаний податковий номер та назва згаданого ООО «Стройцентр».

До речі, Олександр Якубовський також є співвласником компанії «Стройцентр-Запорожье», що зареєстрована за законодавством РФ в окупованому Мелітополі Запорізької області за адресою колишнього «Епіцентру».

Ба більше, у 2022 році Якубовський намагався взяти під контроль «Епіцентри» в Херсоні, який на той час був під російською окупацією.

Хто такий Олександр Якубовський?

За даними «Схем», Якубовський має давні зв’язки з колишньою народною депутаткою від ОПЗЖ Наталією Королевською. Разом з рідним братом екснардепки Костянтином Королевським він співволодіє російською фірмою ООО «ЮБС», зареєстрованою у анексованому Росією Криму, а з її соратником Олегом Погодіним – українською компанією «Інтертрейд».

Журналісти зателефонували Якубовському і попросили прокоментувати виявлені у розслідуванні факти. У відповідь він зазначив: «Я не розумію, ким окупована Луганщина. Росіянами? Це недостовірна інформація». Після цього поклав слухавку і на подальші дзвінки не відповідав.

Поговорити з Королевською розслідувачам не вдалося. Вона виїхала з України ще на початку вторгнення, у 2023 році її оголосили у розшук.

Що кажуть в «Епіцентрі»?

«ТОВ “Епіцентр К” не контролює діяльність у торгових центрах, які знаходяться у Луганську (з 2014 року) та Мелітополі (з 2022 року, після повномаcштабного вторгнення військ російської федерації на територію України та окупації міста). Нам невідомо, хто здійснює діяльність в зазначених торгових центрах після втрати контролю над ними», — заявили у PR-департаменті мережі «Епіцентр».

Джерело: «Схеми»

 

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам