НовиниТелемарафон можуть закрити: в Раді озвучили строки та причини

Телемарафон можуть закрити: в Раді озвучили строки та причини

-

Телемарафон можуть закрити: в Раді озвучили строки та причини

Телемарафон «Єдині новини» можуть закрити, якщо канали не продемонструють зміни. Про це в інтервю «РБК-Україна» повідомив голова комітету Верховної Ради зі свободи слова Ярослав Юрчишин.

Він пояснює, що міжнародна фінансова допомога Україні скорочується, тож можливостей продовжувати вести марафон стає дедалі менше.

«Це брак коштів по всіх напрямках. А в нас у першу чергу – забезпечення Збройних Сил. І у нас мають бути гроші на снаряди для ЗСУ і на перезарядку Patriot», — сказав політик.

На думку Ярослава Юрчишина, на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну «Єдині новини» були більш актуальними й необхідними. Втім зараз, за його словами, громадяни надають перевагу інформації із соціальних мереж та менше довіряють марафону.

«З єдиним марафоном так само починає падати довіра до влади, і це цілком резонно, тому що ми оголосили, що єдиний марафон  це офіційне джерело. Це рупор влади. Якщо падає довіра до рупора, падає довіра до того, хто цей рупор тримає», — наголосив Юрчишин.

На цей рік трансляція телемарафону вже профінансована державою, тому до кінця 2024 року його не завершать. Це можливо лише в тому випадку, якщо самі телеканали приймуть рішення припинити проєкт.

«Якщо до кінця 2024 року не буде продемонстровано, що єдиний марафон змінив формат, що є баланс, є не бровадні новини з фронту, що в людей знову відновлюється довіра, тоді треба буде думати над завершенням», — підсумував голова комітету.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам