НовиниЯка різниця між оновленням і уточненням даних військовозобов’язаного

Яка різниця між оновленням і уточненням даних військовозобов’язаного

-

Яка різниця між оновленням і уточненням даних військовозобов’язаного

Через війну військовозобов’язані українці повинні стати на облік та оновити свої дані. Однак існує ще поняття, як «уточнення даних» і воно не тотожне останньому. Яка різниця між поняттями «уточнення даних» та «оновлення даних», розповів адвокат Ярослав Жукровський, інформує «Суспільне». За його словами, ці два поняття плутати не варто.

«Є правила організації військового обліку, які затверджені 30 січня 2022 року. Вони стосуються процедур внесення відомостей про військовозобов’язаного — взяття на облік, зняття на облік, зняття з обліку та виключення з обліку. І разом з тим маємо нові перехідні положення, які стосуються обов’язку військовозобов’язаного протягом від 18 травня до 18 липня уточнити персональні дані. Уточнення та оновлення – це не одне й те ж», — розповів адвокат.

Жукровський наголосив, що уточнити деякі персональні дані, такі як прізвище, ім’я та по батькові; місце проживання; номер телефону та номер електронної пошти, військовозобов’язані можуть через застосунок «Резерв+», ЦНАП чи ТЦК.

«Якщо військовозобов’язаний не зробить це до 18 липня, то це буде порушенням законодавства, і, ймовірно, за це буде передбачена адміністративна відповідальність», — попередив юрист.

Окрім цього, оновлення даних передбачає наявність інформації про сімейний стан резервіста, освіту, місце проживання, наявність дітей та інше.

«Закон каже, що якщо військовозобов’язаний розлучається, у нього народжується дитина, він змінює місце праці, то є сім днів, щоби прийти у ТЦК і оновити ці дані», — пояснив Жукровський.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам