НовиниХліб може подорожчати на 10-25%

Хліб може подорожчати на 10-25%

-

Хліб може подорожчати на 10-25%

В Україні незабаром подорожчає хліб. За один буханець з власної кишені потрібно буде віддати близько 30 гривень.

Про це стало відомо завдяки Всеукраїнській асоціації пекарів, де регулярно сповіщають про все, що відбувається в цій сфері.

Виходить, що зовсім скоро, найпопулярніший серед українців продукт може стати значно дорожче. Прогнозується, що вартість хліба підскочить одразу на 10-25%. Всьому виною надмірно висока ціна на газ, яка виросла відразу в сім разів.

Крім того, дорожчає і електроенергія для різних підприємств, а тому, підвищення цін на продукцію – досить передбачуване явище. Собівартість хліба буде відбиватися і збільшуватися саме за рахунок цих факторів, однак страждатимуть звичайні споживачі.

У жовтні так само подорожчало чимало продуктів, наприклад, ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,8%, на одяг та взуття – на 7,9%. Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива здорожчали на 0,5%.

Незначно, але все ж підскочили ціни на предмети домашнього вжитку та побутову техніку (на 0,5%) і охорону здоров’я (на 0,4%). А от фрукти впали в ціні на 3,4%, соняшникова олія – на 0,9%, цукор – на 0,1%.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам