НовиниЗимові канікули: коли і скільки відпочиватимуть школярі

Зимові канікули: коли і скільки відпочиватимуть школярі

-

Зимові канікули: коли і скільки відпочиватимуть школярі

Пандемія Covid-19 вносить корективи в плани мільйонів людей, тому не виключено, що протиепідемічні заходи можуть торкнутися і термінів зимових канікул 2021/2022. Втім, Міністерство освіти і науки України затвердило графік канікул, на який пропонує орієнтуватися.

Зимові канікули мають  тривати з 25 грудня 2021 до 9 січня 2022 року. Незважаючи на рекомендації Міністерства, осінні канікули в цьому році затягнулися, в тому числі через Covid-19 і проблеми з опаленням.

Коли будуть зимові канікули насправді?

Вся справа в тому, що графік шкільних канікул від Міністерства освіти і науки — не керівництво до дії, і носить лише рекомендаційний характер. У багатьох школах, особливо в маленьких містах і селищах, досі немає опалення. І пандемія вносить свої корективи в навчальний процес, адже за новими правилами, очне навчання в учбових закладах дозволено за умови 100% вакцинації викладачів. А з цим в Україні, як і раніше, все не райдужно.

Тому відповісти однозначно на питання, коли будуть зимові канікули насправді, зараз не візьметься ніхто. Велика ймовірність, що повториться ситуація, як і з осінніми канікулами: десь канікули почнуться раніше, десь — пізніше. В кожному регіоні, місті й навіть школі можуть ухвалювати рішення, виходячи з ситуації із захворюваністю і енергетичними проблемами.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам