НовиниЯк отримати статус безробітного та допомогу в умовах війни...

Як отримати статус безробітного та допомогу в умовах війни – інструкція

-

Як отримати статус безробітного та допомогу в умовах війни – інструкція

Під час воєнного стану в Україні громадяни продовжать отримувати допомогу по безробіттю. Подати відповідні заяви можна буде через сервіс Дія.

Як повідомляють в Міністерстві економіки України, уряд ухвалив постанову, яка визначає порядок реєстрації безробітних під час війни та нарахування їм допомоги по безробіттю.

Як отримати статус безробітного та допомогу по безробіттю в умовах війни?
Згідно з поясненням Мінекономіки, під час воєнного стану українці можуть за допомогою порталу або мобільного застосунку “Дія”:
• скласти заяву про надання статусу безробітного чи про припинення реєстрації безробітного;

• подати заяву на призначення допомоги по безробіттю.

Зовсім скоро це можна буде зробити й за допомогою електронних сервісів Державної служби зайнятості. На офіційному сайті оприлюднена детальна інструкція щодо реєстрації безробітних та отримання допомоги.

1. Громадянам, які перебувають на території бойових дій чи на тимчасово окупованій території, рекомендують:

• Пройти реєстрацію онлайн через сервіс державних послуг “Дія”.

• Як альтернатива – можна заповнити відповідні заяви онлайн та надіслати через електронні сервіси Держслужби зайнятості: про надання/поновлення/призначення статусу безробітного (за QR-кодом чи посиланням); про виплату допомоги по безробіттю (за QR-кодом чи посиланням).

• Якщо можливості заповнити заяви онлайн немає, можна їх завантажити, після чого роздрукувати, заповнити, підписати, сфотографувати та відправити в електронній формі Держслужбі зайнятості. У темі листа слід обов’язково вказати слово “реєстрація”, прізвище, ім’я, по батькові.
• Далі потрібно чекати на відповідь від Державної служби зайнятості.

2. Громадянам, які перебувають на безпечній території в Україні, рекомендують:

• Пройти реєстрацію через “Дію”.

• Як альтернатива – можна звернутися в центр зайнятості особисто. Слід підготувати перелік необхідних документів (з ним можна ознайомитись за посиланням).

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам