НовиниКабмін розгляне питання заборони петард і феєрверків

Кабмін розгляне питання заборони петард і феєрверків

-

Кабмін розгляне питання заборони петард і феєрверків

Президент Володимир Зеленський надіслав Кабінету Міністрів прохання розглянути питання заборони петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів на час воєнного стану.

Про це йдеться у відповіді президента на петицію, якою пропонується заборонити використання піротехнічних виробів, а також закрити усі магазини піротехніки.

Зеленський наголосив на тяжких наслідках для громадян та навколишнього середовища від використання петард і феєрверків в умовах воєнного стану, «коли кожен постріл, кожен вибух навіть на територіях, де немає бойових дій, створює тяжкий стрес і дискомфорт», а також загрожує життю і здоров’ю.

«Підтримую стурбованість щодо збільшення небезпечних наслідків у зв’язку з використанням різноманітних піротехнічних виробів у повсякденному побуті та вважаю, що їх ужиток під час воєнного стану має бути чітко врегульований на законодавчому рівні», — зазначив президент.

Він додав, що розв’язання таких питань належить до сфери діяльності Нацполіції. Електронну петицію Зеленський направив до уряду з проханням «розглянути відповідно до вимог чинного законодавства і вжити необхідних заходів реагування».

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам