НовиниЧерез дії окупантів Запорізький залізорудний комбінат припинив роботу

Через дії окупантів Запорізький залізорудний комбінат припинив роботу

-

Через дії окупантів Запорізький залізорудний комбінат припинив роботу

Запорізький залізорудний комбінат, який знаходиться в окупації понад три місяці, зупинив свою роботу. Про це повідомив голова ЗОВА Олександр Старух.

«Комбінат був одним із трьох найбільших платників податків у минулому році. Зараз комбінат стоїть. Десятки тисяч людей не мають роботи», – розповів очільник області.

За його словами, на об’єкті досі залишаються працівники, які роблять все можливе, аби не допустити екологічну катастрофу.

«Якщо працівники покинуть завод і зупинять роботу з відкачування води, то вже через 26 днів з відмітки мінус 1020 вода підніметься до відмітки мінус 30 метрів. Шахта буде затоплена. Відповідно, всі водоносні горизонти в нашому регіоні, в Херсонській області, всі, які на кілометровій глибині, в них потрапить залізо. Ми не зможемо використовувати воду для пиття і для технічних цілей», – пояснив Старух. 

Також він зазначив, що росіяни від початку повномасштабного вторгнення викрали із заводу 54 вагони залізної руди.

«Це (Запорізький залізорудний комбінат – ред.) унікальне підприємство. Тут добувають залізну руду з глибини 1 кілометр. Руда ця найкраща, одна з найкращих у світі. Вона майже не потребує збагачення. В ній склад заліза понад 60 відсотків», – додав голова ЗОВА.

Олександра Ган

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам