НовиниРекордна кількість договорів відчуження

Рекордна кількість договорів відчуження

-

Рекордна кількість договорів відчуження

Упродовж 2020 року державними та приватними нотаріусами посвідчено рекордну за останніх 5 років кількість відчуження договорів земельних ділянок, у тому числі земельних часток (паїв). Про це повідомляє пресслужба Української аграрної асоціації.

«Торік посвідчено майже 218 тис. договорів купівлі-продажу земельних ділянок, що майже на 30% більше, у порівнянні з 2019 роком та більше ніж удвічі – з 2015 роком. Такі дані є дуже показовими напередодні запровадження ринку сільськогосподарської землі, який почне діяти з 1 липня цього року», – йдеться у повідомленні.

Зауважується, що прийняття закону про ринок землі спровокувало зростання звернень до нотаріусів для посвідчення договорів відчуження земельних ділянок, особливо це стосується договорів купівлі-продажу земельних ділянок.

«За даними Мін’юсту України у другому-четвертому кварталах 2020 року було посвідчено майже 180 тис. договорів купівлі-продажу та майже 44 тис. договорів дарування, їх чисельність суттєво не змінилася у порівнянні з попередніми періодами», – підкреслили в асоціації.

Крім того, минулий рік став рекордним з 2015 року за кількістю посвідчених договорів дарування земельних ділянок, їх зокрема було посвідчено майже 56 тисяч, що на 10% більше, у порівнянні з попереднім роком.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам