НовиниУ міськраді розповіли, як діє соціальний проєкт «Робота в...

У міськраді розповіли, як діє соціальний проєкт «Робота в Запоріжжі»

-

У міськраді розповіли, як діє соціальний проєкт «Робота в Запоріжжі»

Вісім місяців тому стартував соціальний проєкт «Робота в Запоріжжі». Хоча ініціатива доволі молода, проте вже допомогла працевлаштуватися багатьом містянам, кажуть у мерії.

Мета проєкту – допомогти мешканцям міста з пошуком роботи. Першочергово пропонується працевлаштування в органах місцевого самоврядування та комунальних підприємствах Запоріжжя.  Це можуть бути «Запоріжремсервіс», «Водоканал», «Міські теплові мережі», департаменти міськради – соціального захисту населення, освіти і науки, спорту, сім’ї та молоді тощо.

 «У зв’язку з військовим вторгненням РФ в Україну виконавчі органи та комунальні підприємства Запорізької міської територіальної громади відчувають кадровий голод через виїзд значної частини працівників до західних областей та за кордон. Станом на 1 червня загальна кількість вакансій у виконавчих органах та на комунальних підприємствах Запорізької міської ради складала 1764. Це вакансії різного характеру. Від таких як двірник, прибиральник службових приміщень, водій автотранспортних засобів. До вакансій, які потребують професійного спрямування – лікар, вчитель, електрогазозварювальник та інші», — розповіла начальниця відділу праці управління з питань праці ЗМР Тетяна Циганок.

Щоб стати учасником соціального проєкту, необхідно зареєструватися на сайті «Є робота в Запоріжжі», вказавши персональні дані, та чекати дзвінка від потенційного роботодавця.

«Принцип роботи цієї програми дуже простий. Людині необхідно перейти на сайт, зареєструватися в системі та подати резюме. Наші працівники зв’яжуться з потенційними роботодавцями та нададуть їм кандидатуру до працевлаштування», —пояснив головний спеціаліст юрисконсульт юридичного відділу управління з питань праці ЗМР Олександр Клецкий.

За даними Запорізької міської ради, з початку року в рамках проєкту роботу знайшли 714 мешканців міста, 252 з яких – внутрішньо переміщені особи.

Кого шукають роботодавці?

На початку літа органи місцевого самоврядування шукали 93 робітників, комунальні підприємства – 284. У сфері освіти було відкрито 1293 вакансії, в охорони здоров’я – 77 вакансій, культури – 11 вакансій, спорту –  6 вакансій.

Найбільша нестача вакансій спостерігалася для представників наступних професій: психолог, соціальний працівник, бухгалтер, лікар, медична сестра, вчитель, вихователь, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсар-сантехнік, токар, електрогазозварювальник, водій автотранспортних засобів, прибиральник службових приміщень тощо.

Якщо ви бажаєте отримати консультацію (в тому числі в разі виникнення труднощів з реєстрацією та заповненням анкетних даних), телефонуйте за номером: +38(050) 693-26-22.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам