Новини«Янголи війни»: У Запоріжжі презентували марку, присвячену медпрацівникам

«Янголи війни»: У Запоріжжі презентували марку, присвячену медпрацівникам

-

«Янголи війни»: У Запоріжжі презентували марку, присвячену медпрацівникам

У Запорізькій обласній клінічній лікарні напередодні Дня медичних працівників презентували та погасили новий поштовий блок «Героїчні професії. Янголи війни». Частина коштів з продажу марок буде направлена на допомогу прифронтовим лікарням, сказано на сайті ЗОВА.

Новий поштовий випуск присвячений працівникам медичної сфери. Вони евакуюють поранених, рятують їхні життя, дарують надію і допомогу тим, хто постраждав від ворожих обстрілів.

«Ви реальні герої сьогодення. Янголи-охоронці, на яких молиться вся країна. Дякую вам за цілодобову працю та врятовані життя», — сказала керівниця Запорізької дирекції АТ «Укрпошта» Юлія Боровик, яка була присутня на спецпогашенні.

В один марковий аркуш під назвою «Героїчні професії. Янголи війни» об’єднані марки «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній». Автор поштового випуску – Олександр Охапкін.

Тираж випуску – 100 тисяч поштових аркушів. Один аркуш коштує 140 гривень, 20 з яких, за словами начальниці відділу поштових послуг Запорізької дирекції «Укрпошти» Анни Яковенко, перерахують прифронтовим лікарням.

Довідка. Це вже четвертий випуск марок з серії «Героїчні професії». Першим був поштовий блок «Воїни світла. Воїни добра», випущений у 2023 році. Тоді на марках зобразили комунальників п’яти професій: «Дорожників», «Зв’язківців», «Енергетиків», «Водопостачальників» та «Газовиків». У листопаді 2023 року вийшов випуск «Залізні люди», присвячений роботі залізничників. А у лютому 2024 року – випуск «Укрпошта завжди поруч з вами», приурочений до 30-річчя національного поштового оператора.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам