НовиниБез гендерних стереотипів: предмет «Захист України» учні й учениці...

Без гендерних стереотипів: предмет «Захист України» учні й учениці старших класів вивчатимуть разом

-

Без гендерних стереотипів: предмет «Захист України» учні й учениці старших класів вивчатимуть разом

Відтепер хлопці й дівчата, що навчаються в 10-11-х класах, разом вивчатимуть предмет «Захист України». Їм викладатимуть однакові теми в однаковому обсязі. Таке рішення,  зазначають у пресслужбі Міністерства освіти і науки, сприятиме зменшенню гендерних стереотипів в українських школах.

Відповідно до нових правил, учнів і учениць на уроках із «Захисту України» розподілятимуть у групи не за статтю, як передбачалося раніше, а за кількістю – від 8 до 15 у кожній групі.

«Ці зміни дадуть змогу вчителям більше зосередитися на практичному навчанні в менших групах, а учням незалежно від статі опанувати базові навички для життя, самозахисту та формування оборонної свідомості», — переконані у МОН.

Оновлена програма предмета максимально наближена до реалій воєнного часу. У її складі такі теми:

  • домедична допомога й тактична медицина;
  • навички керування безпілотниками;
  • радіозв’язок тощо.

Опановуватимуть старшокласники також навички, які допоможуть розвинути емоційну стійкість і вміння діяти в екстремальних ситуаціях.

«Очевидно, що нині і чоловіки, і жінки однаково гідно захищають нашу країну на фронті, однаково мужньо змагаються за нашу свободу. Тож упередження, буцімто захист України – лише “чоловіча справа”, а медична допомога – “жіноча”, варто лишити в минулому», — так прокоментувала зміни перша леді України Олена Зеленська.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам