НовиниПоновленi перевірки

Поновленi перевірки

-

Поновленi перевірки

Всеукраїнський конгрес фермерів виступає проти зняття мораторію на перевірки сільгосппідприємств.

 Голова організації – Іван Слободяник, опублікував у своєму Facebook вимогу продовжити мораторій на перевірки бізнесу від імені Конгресу. Слободяник пише, що зараз фермерам потрібно відновитись після пережитої корона-кризи, а також посухи, яка знижує обсяги виробництва вже 2 роки поспіль. І численні інспектори не сприяють цьому процесу.

Вiн вказує на те, що з 10 грудня 2020 року вступив у дію закон, який повертає планові перевірки і з цього часу тільки серед учасників об’єднання 36 фермерських господарств вже отримали повідомлення про перевірки. Інспекції для окремих фермерів на наступний рік можуть проводитись 2 чи навіть 3 рази, а масштаб перевірок по всій країні навіть складно уявити.

Причому фермерські господарства підлягають перевірці з боку цілого ряду органів – починаючи з Держпродспоживслужби і закінчуючи, Держгеокадастром, екологічними та трудовими інспекціями. На захист фермерів Слободяник приводить той факт, що за період мораторію на перевірки в цьому секторі сільгоспвиробництва не сталось жодної надзвичайної ситуації. Перевірки ж приводять тільки до того, що органи контролю наживаються на підприємцях.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам