Новини1000 грн за вакцинацію: МОЗ попередило про шахрайську схему

1000 грн за вакцинацію: МОЗ попередило про шахрайську схему

-

1000 грн за вакцинацію: МОЗ попередило про шахрайську схему

Міністерство охорони здоровʼя попередило про нову шахрайську схему виманювання персональних даних українців. Зловмисники від імені МОЗ надсилають повідомлення з проханням вказати номер банківської картки нібито для виплати 1000 грн за вакцинацію.

Про нові методи фішингу персональних даних розповів глава МОЗ Віктор Ляшко на брифінгу в понеділок, 6 грудня. З його слів, шахраї від імені Міністерства охорони здоровʼя надсилають повідомлення з проханням надіслати номер карти та інші персональні дані для отримання 1000 грн за повний курс щеплення.

Ляшко запевнив, що МОЗ ніколи не формувало та не надсилало громадянам подібних повідомлень. А отримати відповідні кошти можна буде через додаток «Дія».

Раніше про подібну шахрайську схему попереджав «ПриватБанк». Клієнтам банку приходили повідомлення про доступні виплати за вакцинацію на кілька тисяч гривень. Далі шахраї пропонують перейти за посиланням на фальшиву сторінку сайту, заповнити особисті дані та вказати реквізити банківських карток. Внаслідок таких махінацій користувачі можуть втратити гроші з рахунку.

 

 

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам