НовиниВиправдовуючи сподівання

Виправдовуючи сподівання

-

Виправдовуючи сподівання

В Україні депутати завжди обираються як представники певної групи людей, а конкретніше виборців, які за цього депутата голосували на певній території. Одним з таких депутатів є Михайло Прасол, депутат Запорізької міської ради, якого обрала більшість жителів Вознесенівського району.

У Запорізькій міській раді багато депутатів, аж 64, проте не всі такі відомі як Михайло Прасол. Так що ж такого сталося, що з такої кількості лише його ім’я на слуху? Відповідь очевидна – він піклується про своїх виборців.

Кожен житель Вознесенівського району має знати, що депутати яких вони обрали проводять депутатські прийому, куди кожен зможе прийти для вирішення своїх проблем. У Михайла Вікторовича приймальня розташована за адресою: вулиця Зелінського, 3, каб. 23. Працює по понеділках та п’ятницях. У понеділок прийом проходить з 10:00 до 13:00, а у п’ятницю з 13:00 до 16:00. Однак через «червону зону» карантину для відвідувачів трохи змінені умови роботи депутатської приймальні.

Прийом наразі можливий для відвідувачів тільки за умов наявності:

  • сертифікату про повний курс щеплення;
  • дійсного ПЦР-тесту з негативним результатом;
  • або негативного результату експрес-тесту.

За що любити

Жителі району знають, що вони не залишаться зі своїми проблемами на самоті. Якщо у них щось трапилось, вони можуть звернутися до свого депутата, який вже у межах своїх повноважень допоможе їм впоратися з ними.

Увагу депутата не оминають і традиційні зустрічі з жителями рідного Вознесенівського району. Окрім роботи у своїй профільній земельній комісії та міській раді, Михайло Прасол регулярно проводить зустрічі на місцях. Його вже давно знають, як депутата, який невпинно та не покладаючи рук працює на власному окрузі.

Нещодавно одна з таких зустрічей відбулася з жителями будинку по проспекту Соборному 174 А. Що може депутат обговорювати з жителями будинку? Все просто та прозоро – поточні проблеми цього будинку. Депутат завжди прагне спілкуючись з жителями знайти шляхи вирішення їхніх проблем. Саме завдяки зустрічам особисто з жителями району Михайло Вікторович знає про всі непрості ситуації, до яких слід дослухатися. Це також допомагає втілити побажання людей в життя та зробити їхнє життя більш комфортним.

Депутат – «фіксик»

Саме таке жартівливе прізвисько отримав Михайло Прасол за свою невпинну діяльність. Сам депутат з гумором ставиться до такого порівняння, адже це прізвисько справді личить йому, бо є відображенням його діяльності та прагнень. Так чому саме «фіксик»? Таке прізвисько йому дали завдяки тому, що його досить часто жителі бачать на місцях. Тут він контролює укладання асфальту, тут заміну вікон. До речі, програму із заміни вікон у будинках Вознесенівського району він ініціював кілька років тому і успішно реалізує, допомагаючи жителям будинків. Михайло Прасол завжди готовий ініціювати, допомогти, взяти участь та проконтролювати. Ось ви бачите як він стоїть та контролює як працівники готуються до вкладання асфальту на черговій дорозі у Вознесенівському районі. А тут ви бачите як робочі зрізають небезпечні дерева та гілки. Все у районі під контролем та пильним наглядом. Сам Михайло Прасол про це сказав: «В Запоріжжі безліч питань, які слід вирішувати депутатам. Ми здатні покращити життя наших громадян, жителів Запоріжжя, тож будемо працювати над цим не покладаючи рук».

Майже кожен тиждень у районі ремонтують певну ділянку тої чи іншої дороги. Один з таких прикладів асфальтування двору по вулиці Перемоги, 93. Працівники зняли шар старого асфальту спеціальною фрезою, щоб далі якісно вкладати новий асфальт.

«У Вознесеновському районі понад 300 тисяч квадратних метрів асфальтного покриття внутрішньоквартальних доріг,  які потребують термінового ремонту та заміни! Перелік доріг, які будуть відремонтовані погоджують профільні депутатські комісії. Сподіваюся, колеги підтримають Вознесенівський район та дозволять створити більший комфорт для його жителів», – зазначає Прасол.

Дерева та догляд

Кожен житель Запоріжжя розуміє важливість зелених насаджень, дерев та квітів. Не всі розуміють те, що за всім потрібен догляд та піклування. Нерідкі випадки, коли особливо старі дерева несуть небезпеку в першу чергу для самих мешканців та їхнього майна. Під піклуванням мається на увазі проведення обрізкі небезпечних дерев. У Вознесенівському районі з цим намагаються не затягувати. Не рідко за виконанням робіт слідкує й Михайло Прасол, адже люди звертаються по нього по допомогу, а він ставиться відповідально до вирішення всіх проблем. Для прикладу, на вулиці Парковій обрізали дерева, що складали небезпеку як для пішоходів і автомобілістів, так і для жителів будинків поряд. Депутат разом з головою районної адміністрації Вознесенівського району Віталієм Лисенко та представниками ОСББ будинків поряд обговорили подальші плани та намітили план спільних робіт. Таким чином усі гілки влади тісно співпрацюють у відкритому діалозі з самими жителями, які вдячні за допомогу та відповідальне ставлення.

КП або ОСББ

Окреме питання слід винести про те, що інколи комунальні підприємства можуть заважати розвитку будинку, а тому люди організовують своє ОСББ. Окрім скарг на бездіяльність комунальних підприємств, які отримують кошти за обслуговування, існує ще один шлях – ОСББ, яке дозволить мешканцям будинку самостійно вирішувати долю своєї власності.

Частина скарг, з якими звертаються жителі Вознесенівського району, саме бездіяльність КП, через що депутат пише звернення на ім’я директора комунального підприємства та бере на контроль виконання цього запиту.

Інша справа у будинку з ОСББ. У одному з таких будинків Вознесенівського району відреставрована кабіна ліфта. Раніше він був моторошним, старим та розмальованим. Якщо подивитися на приклад, то можливо побачити, як за невеликі кошти у багатоповерхівці можна оновити кабіну ліфта. Цей приклад доводить, що навіть дешево можливо зробити красиво. Це стало можливим у будинку по вулиці Дунайська, 35. Такі приклади найкраще репрезентують ефективне використання коштів ОСББ. Тепер жителі дому нарешті можуть користуватися оновленим та красивим ліфтом.

Спорт як стиль життя

В глибині острова Хортиця нещодавно встановили новий спортивний майданчик. Це стало можливим завдяки ініціативі та реалізації проекту депутатом Михайлом Прасолом. З самого ранку на острові Хортиця велися роботи зі встановлення новенького спортивного майданчика для дітей та дорослих. У селищі Овочеводів такий майданчик дуже був потрібен місцевим жителям. Депутат, не витрачаючи часу, вирішив втілити потребу жителів в реальність! На самій Хортиці чимало місць, де більшість жителів міста ніколи не була і навіть не знала про проблеми людей. Депутатів тут теж раніше не бачили. Саме тут тепер красується новенький майданчик — перші гості, діти, одразу зраділи новому місцю дозвілля. Такий майданчик на Хортиці не перший. Насправді він другий. Створений і встановлений за особистої підтримки Михайла Вікторовича, майданчик буде шляхом до здорового дозвілля. Тепер ще більше дітей та дорослих в цьому районі мають місце, де спільно провести час та потренуватися.

Так, за власної ініціативи та за власні кошти Михайло Прасол за кілька років встановив кілька десятків спортмайданчиків для дітей та дорослих по всьому Вознесенівському району. І в його планах – ще більше.

Тепломодернізація

 Михайло Прасол багато років активно допомагає ОСББ з модернізацією будинків. Він фактично реалізує власну програму у Вознесенівському району — встановлення новеньких енергоощадних вікон у будинках району. І за роки діяльності Михайла Прасола як депутата замінені вікна вже в кількох десятків будинках, а люди вдячні за комфорт та тепло.

Так, нещодавно депутат відвідав ОСББ у Вознесенівському районі — «Фонтан на Лермонтова». Голова об’єднання пан Ігор провів депутату екскурсію та показав, як якісно у будинку замінили старі дерев’яні вікна на новенькі металопластикові, а головне – енергоощадні.

Від кого як не від жителя будинку можливо дізнатися, як краще та затишніше став виглядати будинок? Так голова об’єднання поділився відгуками задоволених мешканців.

Таке оновлення вікон у будинку стало можливим завдяки фінансовій підтримці з депутатського фонду Михайла Вікторовича. Кожен депутат може витрачати свій фонд на свій район. Сам депутат не приховує, що вже багато років системно допомагає будинкам району розвиватися, робить життя людей комфортнішим. Саме тому про депутата Михайло Прасола так багато і відомо, його знають як обранця, що працює не покладаючи рук. Адже він завжди допомагає справами, а не обіцянками, завжди на зв’язку з жителями, завжди працює ефективно для кращого життя жителів Вознесенівського району.

Коментарі

Варте уваги ПОВ'ЯЗАНІ
Рекомендовано Вам